Forlater BK Häcken for MLS-eventyret

0
45
Tomas Totland Bilde: St. Louis City SC

Tomas Totland tar steget til USA med en overgang til St. Louis City SC i MLS. Totland, som også har amerikansk statsborgerskap, sikrer Häcken en liten fortjeneste i en avtale verdt 455 000 euro. Den 24 år gamle backen signerer en kontakt i MLS som strekker seg over tre år.

Den norske høyrebacken Tomas Totland som både har norsk og amerikansk pass var med da Häcken sist sesong under ledelse av Per-Mathias Høgmo for første gang i historien vant Allesvenskan.

Høgmo har sluttet og har dratt til Japan, Totland som startet ut i Fana reiser motsatt vei til USA: «Det er alltid vanskelig å forlate en klubb man har blitt glad i» sier 24-åringen i en uttalelse.

Les: Har prestert godt tidligere, nå får han sparken

Häcken bekrefter at bakspilleren drar til St. Louis City SC i MLS og det handler om et salg. Prisen skal ha vært 455 000 euro, en liten fortjeneste for den svenske klubben som kjøpte Totland fra Tromsø for 400 000 euro i januar 2020.

Kontrakten med St. Louis City SC strekker seg over tre år med et opsjonsår. «Det er alltid vanskelig å forlate en klubb man har blitt glad i, men det er en del av det å være fotballspiller. Jeg er glad for å ha vært en del av BK Häckens suksess – men jeg tror de vil gjøre det enda bedre neste år» sier Totland i en melding på Häckens hjemmeside.

Hisings-lagets sportsdirektør Martin Ericsson: «Vi har sett en fin utvikling hos Tomas, som har fått mer og mer spilletid for hvert år. I løpet av høsten har han vært startspiller hos oss, han har levert fine prestasjoner i alt fra spill i Allsvenskan til europakvalifiseringer og gruppespillet i Europa League. Vi ønsker ham alt godt i sin nye klubb»

St. Louis City SC gikk ut av MLS-sluttspillet i åttendedelsfinalen forrige sesong. – Klubben har ambisjoner om å bli en av de store i MLS:

Totland, som har både norsk og amerikansk pass, han spilte 61 kamper for Häcken og i disse ble han notert for ett mål og sju målgivende pasninger.

Les: Manchester United planlegger å droppe Amrabat

Totlands kontrakt med Häcken ble i utgangspunktet forlenget til 2025.

Ingen artikler å vise