«Det var ett år med Ole Gunnar Solskjær som var ganske nære»

0
663
Manchester City manager Pep Guardiola

Sist sesong var Manchester City under ledelse av det som må være verdens beste manager Pep Guardiola verdens beste fotballklubb! I gamledager før Pep, mens fortsatt Sir Alex Ferguson manager var styrkeforholdet mellom den røde og lyseblå delen av Manchester enda skjevere enn nå.

Manchester United var klart dominerende, mens Manchester City knapt var regne med.

Les: Fra nedrykk til historisk suksess i Champions League

Fire ting endret alt!.

  • Glazer-familien tok kontrollen og eierskapet i Manchester United og plasserte verdens største sugerør inn i klubbkassa.
  • Sir Alex Ferguson gikk av med pensjon.
  • Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan kjøpte Manchester City og sprøytet inn vanvittige summer.
  • Manchester City ansatte Pep Guardiola

Den første sesongen (2013/2014) uten Sir Alex Ferguson gikk ikke bra, David Moyes hentet inn som ny manager, han fikk sparken før sesongen var ferdig spilt. Manchester United endte på 7.plass i Premier League. (Ryan Giggs var vikar de siste fire kampene)

Louis Van Gaal kom inn og ledet Manchester United i nesten to sesonger. 2014/2015 ble det 4.plass i Premier League sesonen etter ble det 5.plass. (siste del av sesongen ble ledet av Jose Mourinho)

Den portugiske manageren ledet Manchester United frem til han fikk sparken 18.desember 2018, inn kom Ole Gunnar Solskjær først som vikar så som fast manager. 2016/2017 sesongen ble det en 6.plass i Premier League mens sesongen etter som Solskjær hadde ansvaret i over halvparten av kampene landet Manchester United på 2.plass bak seriemester Manchester City. Sesongen 2018/2019 ble det sjetteplass før 2019/2020 ble en 3.plass, mens det ble 2.plass i 2020/2021 sesongen.

Etter Ole Gunnar Solskjær fikk sparken ble det en krisesesong med Ralf Rangnick ved roret. (6.plass) og første sesong med Erik ten Hag en 3.plass.

Før dagens kamp mot Manchester City ligger Manchester United på 8.plass.

Vi skjønner godt hva Pep Guardiola mener når han sier Liverpool er større rivaler!.

Manchester City-manager Pep Guardiola insisterer på at lagets største rivaler ikke lenger er Manchester United etter at de himmelblå etablerte seg som europeiske tungvektere.

Les på Sporten: Temposkifte i exiten til Manchester City gigant! Starter samtaler med et åpningstilbud hinsides all fornuft

Søndagens Manchester-derby lover å bli en av sesongens største kamper. City går inn i kampen som nummer tre på Premier League-tabellen, seks poeng foran United, som har vunnet bare to av de siste åtte møtene mellom rivalene.

Mens Guardiola er godt klar over viktigheten av derbyet, insisterte han på at den større historien for City har dreid seg om å konkurrere med Liverpool de siste årene.

«Det var ett år med Ole Gunnar Solskjær som var ganske nære, men totalt sett har det vært Liverpool,» sa Guardiola. «Når jeg avslutter min periode her, har Liverpool vært mine rivaler og våre rivaler.

«De har gjort oss til en utfordring og bidratt til å gjøre oss til et bedre lag i alle avdelinger. De har utfordret oss som ingen andre lag har gjort i min periode her.

«Selvfølgelig er Arsenal tilbake og Newcastle har kommet og Chelsea er i ferd med å omstrukturere noen ting. Se på Spurs nå, hvor bra de spiller. De vil være friske hele sesongen fordi de er ute av Carabao Cup. De vil garantert være der med manageren de har. Men våre rivaler tidligere har vært Liverpool.»

Da det ble sagt til Guardiola at hans avskjedigelse av United som store tittelrivaler lignet tidligere Red Devils-sjef Sir Alex Fergusons oppførsel mot City i løpet av hans tid som leder, hadde spanjolen Ferguson rett i sin vurdering.

«Sir Alex hadde rett. City var ikke utfordrere,» sa Guardiola. «Uten tilstedeværelsen av Sheikh Mansour og Khaldoon [Al Mubarak], da de tok over og gjorde en investering, som da United og Arsenal var de rikeste klubbene, var vi ikke der.

«I det øyeblikket kunne ikke Sir Alex Ferguson forvente det som har skjedd, selv jeg trodde det samme da jeg var i Barcelona.

«Men nå er det realiteten og vi ønsker å bli her så lenge som mulig. Kanskje det er ubehagelig at vi ikke var i eliten, men nå er vi i eliten og kanskje det er ubehagelig for dem. Vi er der nå og vi ønsker å være der i fremtiden.»

Litt om 52 år gamle Josep Guardiola Sala

Pep Guardiola er en spansk tidligere fotballspiller og nåværende manager for Manchester City i Premier League. Han har hatt stor suksess som både spiller og trener for Barcelona, Bayern München og Manchester City. Han er den eneste treneren som har vunnet den kontinentale trippelen to ganger, og den yngste som har vunnet Mesterligaen.

Her er noen av høydepunktene fra hans karriere:

Som spiller vant han seks La Liga-titler, to Copa del Rey, en Mesterliga og en Cupvinnercup med Barcelona. Han var også kaptein for Spania da de vant OL-gull i 1992.


Som trener for Barcelona vant han 14 av 19 mulige trofeer, inkludert tre La Liga-titler, to Mesterliga-titler og to FIFA Club World Cup. Han utviklet Barcelonas offensive spillestil, som ble kalt tiki-taka-fotball.


Som trener for Bayern München vant han Bundesliga tre ganger og den tyske cupen to ganger. Han fikk imidlertid aldri Mesterligaen med den tyske klubben.


Som trener for Manchester City har han vunnet Premier League fem ganger, FA-cupen tre ganger og Ligacupen fire ganger. I sesongen 2022/2023 lyktes det endelig City å vinne Mesterligaen, i en sesong der klubben også ble seriemester og FA-cupvinner.

Les på F7: Van Damme sier at Vin Diesel ikke ville ha ham i «Fast and Furious»

Ingen artikler å vise