Bayern har sikret seg en av bransjens beste sportsdirektører!

0
338
Nærmer seg signeringen som gjør samtlige PL-managere misunnelige. (foto: bayern, twitter)

Det var en uvanlig intens siste del av sesongen for Bayern München. Manuel Neuers keepertrener fikk sparken mens veteranen selv pleiet benbrudd etter VM-fiasko og avreagering på skiferie, Julian Nagelsmann fikk sparken mens han var på skiferie, Bayern-boss Oliver Kahn og sportsdirektør Hasan Salihamidzic fikk selv sparken før siste kamp i sesongen. Nå skal det hentes inn en genierklært sportsdirektør for å skape ro i og langsiktig arbeid – og ta igjen forspranget til Manchester City og de største rivalene.

Christoph Freund har siden 2015 vært med på å bygge opp RB Salzburg som en av de største talentfabrikkene i Europa. Sportsdirektøren har identifisert de største talentene, overbevist til signering med flust av spilletid og Champions League-billett – og jevnlig solgt med stor gevinst til de største klubbene.

LES OGSÅ: Fra Molde til New York

Liverpools Dominik Szoboszlai dro nylig på seg Liverpool-drakta som den siste i rekken. Christoph Freund var sportsdirektøren som så, overbeviste og hentet Erling Haaland til Salzburg i 2019, bare fire år senere hamret nordmannen seg inn i Premier League-historien i første sesong på balløya.

Chelsea jobbet intenst i fjor høst for å overtale Freund om å ta med seg kunnskapen til Stamford Bridge, nå viser det seg at det er Bayern München som har fått 46-åringen til å forlate suksessprosjektet hos RB Salzburg.

LES OGSÅ: Ronaldo overbevist han har tatt et mye bedre valg enn Messi

Jan-Christian Dreesen har erstattet Oliver Kahn hos Bayern, og er ifølge tyske Sky og Kicker enig med sportsdirektøren hos Salzburg. 1. september tropper Christoph Freund opp til første dag på jobben hos Bayern.

Ingen artikler å vise