Kø for å hente den regjerende «Championship Player of the Year» spilleren tilbake til Storbritannia

0
506
Chuba Akpom

Spissen Chuba Akpom som er født i London ble tidlig en del av Arsenal sin ungdomssatsning. – Det har vært en lang vei til der han er nå. I 2018 etter en rekke utlån solgte Arsenal den nå 28 år gamle spissen til greske PAOK for småpenger.

Han ble etter to år solgt til Middlesbrough hvor det tok fullstendig av etter et utlån tilbake til Hellas. Sist sesong ble Chuba Akpom «Championship Player of the Year» i løpet av sommermånedene strømmet det inn tilbud og Middlesbrough som var svært nært oprykk til Premier League valgte å selge til Ajax for 12,3 millioner euro.

Månedene i Ajax har ikke vært som forventet. Den nederlandske storklubben er i fullstendig krise og Chuba Akpom blir briukt som en slags superreserve. – Han er faktisk den første i klubbens historie som i tre seriekamper på rad har scoret mål etter å ha kommet inn fra benken.

Ajax har skjerpet seg etter den tidligere landslagssjefen for Hellas John van ‘t Schip overtok midlertidig 30.oktober. Fra å faktisk være dypt nede i bunnstriden har de klatret til 8.plass i Eredivisie.

Les: Manuel Neuer fisker opp signaturpennen og sikter mot en «Dino Zoff»

Kan være at Ajax-spissen drar videre etter bare noen måneder på baken i Ajax.

TEAMtalk melder at både Crystal Palace og Fulham vil den regjerende Championship Player of the Year tilbake til Storbritannia i januar, bare seks måneder etter at han forlot Middlesbrough for Ajax.

Vil ikke være «superinnbytter»

Litt merkelig har Akpom har startet bare én kamp siden han kom til den nederlandske hovedstaden, selv om han har scoret fem mål på sine fire ligakamper på rad i november. Akpom er absolutt åpen for ideen om en overgang til Premier League og med Ajax skal være klar til å vurdere en låneavtale.

Crystal Palace og Fulham er begge veldig opptatt av en mulig avtale for 28-åringen, mens Everton, Burnley, Luton Town og Sheffield United også følger med på situasjonen.

Ajax ga Akpom en kontrakt til 2028 da de kjøpte ham i august. Han har siden klart å score fem mål fra 13 kamper for dem i alle konkurranser.

Ikke siden 2014-15-sesongen, da han var i Arsenal, har Akpom spilt i Premier League. Alternativene hans inkluderer alle de tre klubbene som vant opprykk fra Championship tidligere i år, samt Palace, Fulham og Everton.

I løpet av sommerens overgangsvindu solgte Fulham motvillig Aleksandar Mitrovic til Al-Hilal, og hentet inn Raul Jimenez fra Wolves som en erstatter – muligens bare på kort sikt.

I mellomtiden la Everton til Beto og Youssef Chermiti i frontlinjen deres, mens Palace ikke hentet inn noen ny spiss, de er selvsagt klar over at Odsonne Edouard og Jordan Ayew vil være uten kontrakt ved slutten av neste sesong.

Les på Radiosporten: Blir nå umulig for ny Manchester United-eier å overse utstøtt spiller på utleie

Ingen artikler å vise