IOC anbefaler verter for vinter-OL 2030 og 2034

0
46

Den internasjonale olympiske komités hovedstyre har anbefalt Frankrike og USA til å arrangere vinter-OL i henholdsvis 2030 og 2034.

En avstemning for å godkjenne budene vil finne sted på det olympiske organets sesjon i Paris 24. juli.

Les på F7: Her kan du se/høre EM kampene

De franske alpene er fremmet for vinter-OL og Paralympics 2030, med Salt Lake City i Utah i kø for å være vertskap for 2034-utgaven.

«Den fremtidige vertskommisjonen er sikker på at disse to foretrukne vertene representerer en stor mulighet for vellykkede og bærekraftige olympiske vinterleker,» sa Karl Stoss, som leder IOCs fremtidige vertskommisjon.

Det franske budet, som foreslår regionene Auvergne-Rhône-Alpes og Provence-Alpes-Cote d’Azur, må fortsatt levere noen garantier før neste måneds avstemning på grunn av landets usikre politiske situasjon.

Søndag utkalte Frankrikes president Emmanuel Macron et raskt parlamentsvalg, med to avstemningsrunder som skal være fullført innen 7. juli.

Les på engelske klubber: Spillere er «sjokkert» over Erik ten Hag-nyhet

IOC søker en «Spillleveringsgaranti» fra den franske regjeringen.

Den ba også om «bekreftelse av et offentlig partnerskapsbidrag til spillorganisasjonens budsjett fra de to regionene Auvergne-Rhone-Alpes og Provence-Alpes-Cote d’Azur og den franske regjeringen».

Stoss la til: «Vi er veldig sikre på at begge garantiene vil komme tidligere enn IOC-sesjonen.»

Salt Lake City var opprinnelig satt til å by på 2030-lekene, men trakk seg fra konkurransen fordi datoen ble ansett for å være for nær sommer-OL 2028 i Los Angeles i California.

Hvis det lykkes, vil det være femte gang USA er vertskap for vinter-OL og andre gang Salt Lake City arrangerer lekene – også i 2002.

Ingen artikler å vise