Chelsea selger unna minst åtte spillere

0
523

Chelsea eier Todd Boehly har fått den plutselige oppdagelsen at selv om det er romslige regler for hva en Premier League klubb kan gjøre er det faktisk regler. – Amerikaneren som har pensjonister og hemmelige fond i ryggen har nok penger å bruke, men for å ikke bli sendt utenfor stupet av UEFA og Premier League er Chelsea avhengig av å selge unna.

Fra før av vet vi hat både Mancheste United og Liverpool planlegger en grunndig opprydding i sommer, men det er ingenting imot det som må skje på Stamford Bridge.

Les: Går for kjøp av Inter Milan hvis Leeds overlever i Premier League

Etter Todd Boehly med lettlurte venner kjøpte klubben før sist sommers overgangsmarked har de kjøpt spillere for 600 millioner euro og solgt for bare 67 millioner euro. – I tillegg har det vært milliardutbetalinger til sparkede ledere og managere.

Spørsmålet er ikke lenger om Chelsea må selge unna for å ikke bryte reglene for Financial Fair Play. – Eneste mulighet for å kunne «balansere bøkene» noe uten å selge med begge henna er å kvalifisere seg til Champions League, og eneste mulighet for de er å vinne årets turnering. (Ligger under 0 – 2 mot Real Madrid etter første kvartfinale)

Britiske medier omtales fortsatt dette som en «slags normal», men sanhenten er at krisen banker på døra. Chelsea kan bli nektet å kjøpe spillere, nektet deltaglese i turneer i Europa, nekte å forlenge med eksisterende spillere og trekkes i poeng.

Mason Mount, N’Golo Kanté og Mateo Kovacic går alle en usikker fremtid i møte. De to førstnevnte er uten kontrakt og har blitt koblet til rivaliserende klubber som Arsenal og Liverpool. Kovacic har ett år igjen av kontrakten og kan bli solgt i en siste sjanse til å få betalt for ham.

Les: Ronaldo som fikk Rudi Garcia sparket, vil hjelpe til med å hente Zinedine Zidane eller José Mourinho

Ruben Loftus-Cheek, Christian Pulisic og Conor Gallagher ser ut til å bli solgt. Pierre-Emerick Aubameyang og Hakim Ziyech ser også ut til å bli dumpet fra klubben.

Tidligere på året snakket Graham Potter, daværende hovedtrener for Chelsea, om en overfylt tropp og vanskelighetene involvert: «Det er utfordringer i hvilken rolle man skal spille fordi de fleste spillerne ønsker å spille. De vil spille, være på banen og hjelpe laget» sa han ifølge The Mirror.

Romelu Lukaku, som er på utlån hos Inter Milan vil bli forsøkt solgt. – Kort sagt, ingen er helt trygge i Chelsea denne sommeren.

Ingen artikler å vise