Bernardo Silva åpner for Benfica retur, men advarer om økonomsike realiteter

0
142
Gla'gutten Bernardo Silva (foto: city, twitter)

Manchester Citys Bernardo Silva, tidligere fra Benfica, uttrykker ønske om å returnere til sin ungdomsklubb, men peker på økonomiske hindringer. Den portugisiske stjernespileren forklarer at markedets priser gjør det umulig for portugisiske klubber å konkurrere økonomisk, og en overgang til Benfica kan kun være aktuelt ved kontraktslutt hos City.

Pep Guardiola peker gjerne på Bernardo Silva når han får spørsmål om de beste offensive midtbanespillerne i verden. Portugiseren gikk gradene hos Benfica før han ble hentet til Monaco i 2014. Fra 2017 har alt dreid seg om Manchester City og trofé sanking. Etter å ha vunnet alt for City, lurer Benfica-supportere om det kan ligge en mulig retur til ungdomsklubben ved neste veiskille.

Silva er ikke i tvil om at han vil tilbake til gamleklubben (hadde tre kamper på førstelaget før exit), men ber supporterne smøre seg med tålmodighet. Ikke på grunn av ham, men på grunn av markedsprisen etter å ha hatt en av nøkkelrollene for verdens beste klubb.

LES: West Ham ydmyker Manchester United: Fansen krever Ten Hags avgang

-Du er nødt til ta med at portugisisk fotball ikke kan konkurrere med engelske, spanske, tyske eller franske klubber når det kommer til økonomien. For eksempel, hvis jeg ville til Benfica akkurat nå, ville det være fullstendig umulig, fordi City vil ha mye for meg, begynner Silva til A Bola.

-I de siste fire, fem årene har jeg vært en spiller som er vurdert til over 50 millioner euro, og det er umulig for en portugisisk klubb å betale. Så det må være på slutten av en kontrakt hvis det skal skje, sier Silva.

LES OGSÅ: Burnley imponerer med 2-0 seier mot Fulham

Med kontraktsultøp 2026 hos City vet Benfica-supporterne hva de har å forholde seg til. Ikke nå, men ikke umulig om noen års tid.

Everton – Manchester City

Ingen artikler å vise