Antallet babyer som heter Lionel har skutt i været

0
287

Flere babyer enn noen gang før blir oppkalt etter Lionel Messi, etter at fotballstjernen ledet Argentina til verdensmesterskap.

I tilfelle du ikke var klar over det, hjalp Messi Argentina med å bli verdensmestere. Han ble den første mannen i verden til å score i de siste 16, kvartfinalen, semifinalen og finalen i turneringen.

Det var ganske ville feiringer i det søramerikanske landet i etterkant av seieren. – Argentinas seier var etterlengtet og spesielt fordi det var Lionel Messi sin siste sjanse til å «vinne alt». Før VM i Qatar var det eneste tittel som 35 åringen ikke hadde oppnådd i sin svært imponerende karriere.

Les på Sporten: Frister med Lewandowski for å kapre Manchester United sitt spissmål

Så stort var øyeblikket at det som fra eget utsagn skulle bli siste kamp for Argentina, nå ikke lenger er tilfelle. Lionel Messi ønsker å fortsette «så lenge det går».

Og for de som lurer, mye rart kommer i kjølvannet av VM seieren. Lionel Messi sitt hotellrom i Qatar gjøres om til et museum. En undersøkelse i Argentina viser Paris Saint-Germain stjernen kan gå inn i politikken. Hans landsmenn er klare til å stemme ham til å bli den neste presidenten.

Ikke overraskende får vi samme effekt på babyfronten som sist gang Argentina vant et VM.

I følge det argentinske utsalgsstedet La Capital ble én av syv babyer i Santa Fe-provinsen registrert i desember kalt enten Lionel eller Lionela. – Det er en økning på 700 % sammenlignet med forrige månedlige data tilgjengelig for babynavn i provinsen som omfatter Rosaria, fødebyen hans.

Mange har spådd at det kan bli noe av en babyboom om rundt ni måneder, etter straffeseieren over Frankrike.

Messi ble født året etter at Argentina sist vant VM, da Diego Maradona var enormt innflytelsesrik i seieren i Mexico.

Om den neste Messi vil bli født i kjølvannet av den tidligere Barcelona-stjernens seier er ennå å se, men basert på disse tallene kan de også bli kalt Lionel. (Rart egentlig at ikke Lionel faktisk hetere Diego)

Fenomenet med navn på babyer ble også gjentatt etter seieren i 1986, og fansen kalte da barna sine Diego.

Ifølge statistikk offentliggjort i 2014, hadde babyer i Argentina rundt 1 % sjanse for å bli kalt Diego i løpet av de 18 månedene før VM seieren.

I løpet av finalen steg disse tallene til rundt 5,5 % og gikk ikke tilbake til de normale nivåene først rundt seks måneder etter finalen.

Argentinas seier betyr at Messi nå er i en eksklusiv klubb av bare ni spillere som har tatt fotballens «Triple Crown» av titler.

Den tidligere Real Madrid-stjernen Kaka ønsket den syv ganger Ballon d’Or-vinneren velkommen til klubben for å ha vært en verdenscupvinner, Champions League-vinner og å ha tatt kronen som verdens beste spiller minst én gang.

Ingen artikler å vise