Alonso til Real Madrid neste sommer er nå uunngåelig

0
50
Xabi Alonso og Ruben Amorim

Xabi Alonso blir Real Madrid-manager føles uunngåelig etter at Bayer Leverkusen manageren avviste Liverpool og Bayern München, Den tidligere Blancos-midtbanespilleren har valgt å forbli hos Bundesliga-lederne i en sesong til, men et bytte til Bernabeu kan nå følge.

Sagaen er over, liksom. Verken Liverpool eller Bayern München vet hvem som blir deres manager neste sesong, men de kan i det minste krysse ett navn på begge shortlistene deres: Xabi Alonso. Etter å ta Bundesliga-tittelen med Bayer Leverkusen, viste det seg at Alonso – som ble antatt å dra denne sommeren – vil bli i ett år til.

Les på F7: Nok en storklubb gjør seg klar for Graham Potter

Og det gir mening. Alonso kan ha oppnådd noe bemerkelsesverdig denne sesongen, og kan likevel avslutte den med tre trofeer og en uovervinnelig kampanje. Men det er fortsatt en følelse av at det gjenstår uferdige saker for ham på BayArena. Leverkusen har nå Champions League-fotball å se frem til, og kanskje litt mer forbrukskraft om sommeren kan se dem godt posisjonert til å forsvare sin hjemlige krone – spesielt med Bayern som står overfor et tynt marked for en ny trener denne sommeren.

Men det er mørkere krefter i sving her. Til tross for all feel-good-pratet om at Alonso «kjører det tilbake», er det en presumptiv slikking av lepper fra skyggene i den spanske hovedstaden. Hans beslutning om å skyve tilbake en antatt exit gir Real Madrid en skremmende fleksibilitet, ettersom fotballens mest ettertraktede trener nå ser ut til å ta talentene sine til Santiago Bernabeu så tidlig som i 2025.

I flere måneder var det allment antatt at Alonso ville forlate Leverkusen på slutten av sesongen. Alle brikkene så ut til å falle på plass etter at en utmattet Jurgen Klopp annonserte at denne kampanjen ville bli hans siste på Merseyside, mens sammenbruddet av Bayerns sesong betydde at det misfornøyde styret ikke hadde noe annet valg enn å kvitte seg med den åpenlyst misfornøyde Thomas Tuchel . To av Alonsos tidligere klubber var nå på utkikk etter en ny trener, og det var bare starten på en lederkarusell som også vil inkludere Barcelona etter Xavis beslutning om å trekke seg, og som ennå kan bli lagt til av Manchester United, Chelsea og Juventus.

Ryktene tok raskt av, med både Liverpool og Bayern rapportert å stå foran i køen for den tidligere midtbanespilleren på forskjellige punkter de siste par månedene. Torsdag endret imidlertid tonen i rapporteringen. Plutselig hadde begge klubbene gitt opp sitt antatte primærmål.

Les på Sporten: Jesse Lingard er ferdig

Hvorfor? Alonso hadde brukt landskampspausen i mars på å tenke over fremtiden sin, og kom tilbake for å fortelle laget sitt at han ville bli i minst én sesong til. Sommerens store premie var ute av markedet.

Ingen artikler å vise