Aldri skjedd før: Haaland scoret 20 mål på 14 PL-kamper

0
346

Det blir litt merkelig når Manchester City-manager Pep Guardiola mener at Erling Braut Haaland fortsatt har til gode å nå sitt toppnivå. – Det til tross for at ingen har nådd 20 mål i Premier League så raskt som han.

Det ble to scoringen på Erling Braut Haaland mot Leeds på onsdag, en kamp som til slutt endte 1 – 3 på Elland Road.

Les: Fikk sparken – bare dager etter julaften

Leeds manager Jesse Marsch kjenner tenåringsversjonen av Erling Haaland fra tiden hos RB Salzburg. På onsdag var det gjensyn på Elland Road med to Haaland-scoringer mot seg. Etter kampen var det en mektig stolt Marsch som hilste på sin tidligere læregutt, selv om nordmannen nå kostet Leeds tre poeng.

-Haaland har en uhyggelig evne til å vite hvor hans skal være for å score. Han har en sult som jeg aldri har sett før. Det smitter over på laget, begynner Marsch til BBC etter kampen.

LES: Dumper seks spillere i januar

-Jeg vet ikke om Manchester City er favoritter til å vinne ligaen, men Haaland er en av yndlingsspillerne mine å se på, kommer det fra Leeds-manageren.

Etter kampen klarte Guardiola å lire av seg følgende: «Jeg har en følelse av at han ikke er på sitt beste. Det er et spørsmål om tid».

«Han bommet på sjanser. Forhåpentligvis kan han gjøre det bedre. Men tallene er eksepsjonelle, han er en fantastisk trussel for oss og alltid i rett posisjon til rett tid.

Tar du med kamper som ikke er i Premier League har det blitt 26 mål på 20 kamper under Pep Guardiola.

Erling Haaland er født i Leeds, hvor faren, Alf-Inge, hadde en høy profil i sin aktive karriere, så jubelen fra målmaskinen var relativt avmålt.

– Det var planlagt. Jeg hadde ikke lyst til å juble. Det handler om respekt for Leeds, for jeg er født der, sier Erling Haaland til Viaplay.

Alf-Inge Haaland klarte også å spille for Manchester City i sin aktive karriere, og det ble markert i barndommen til sønnen.

– Min mor og far var på tribunen, det var spesielt å ha hele familien på tribunen.

– Da jeg var liten hadde jeg et Leeds-drakt på rommet med Eirik Bakke på ryggen og et City-drakt med pappa på. Det er en stor dag for meg og familien, sier Erling Haaland.

Erling Haaland ble kampens hovedperson på grunn av sine to scoringer.

– I mine villeste drømmer å spille på Elland Road for City mot Leeds. Det er til og med vanskelig å drømme om. Det er surrealistisk å ha en far som har spilt for begge klubbene, sier Erling Haaland.

Ingen artikler å vise